JTV:llä tuntuu olevan tietoa L-35 pistoolista ja sen historiasta, ostin aikoinaan paristakin SA-varikonmyymälästä ko aseen lippaita
joissa on sarjanumero lippaan pohjaan stanssatuna.Numerot sopisivat
L-35 pistoolin numeroihin(Sotilaskäsiaseet Suomessa kirja)Onko tietoa??
FTR-edit: Siirretty
Lahti L-35
Ei ole tietoa tällä kertaa. Olen nähnyt nähnyt jokusen L-35:n lippaan (tuon pistoolin kaverinakin on nyt 6 kpl), mutta sarjanumeroa ei muista yhdessäkään nähneeni. Voisi olla että jollain varikolla joko saatiin "hyvä idea" merkata pistoolin sarjanumero sen lippaisiin tms tai sitten kyseessä oli vain jollain aikavälillä käytössä ollut käytäntö. Ovatko nuo sarjanumerot jonkin tietyn Lahti-pistoolin tuotantosarjan vai koko väliltä tuotantosarjat I - III?Nitro wrote:JTV:llä tuntuu olevan tietoa L-35 pistoolista ja sen historiasta, ostin aikoinaan paristakin SA-varikonmyymälästä ko aseen lippaita
joissa on sarjanumero lippaan pohjaan stanssatuna.Numerot sopisivat
L-35 pistoolin numeroihin(Sotilaskäsiaseet Suomessa kirja)Onko tietoa??
Jarkko
Re: L-35
Joo, samat tiedot ovat noilla kotisivuillani. Tarkoitin vain sitä että kun kerroin pistoolin olevan IV-sarjaa, niin ei pitäisi olla paljon selvitettävää valmistuiko se sodan aikana. Tuo Palokankaan kirjasta oleva kuva on muuten sikäli hämäävä että patruunapesään ladatun patruunan ilmaisin poistui IV-sarjan luisteista vasta n. sarjanumeron 8000 paikkeilla - se on tässä kyseisessä halussani olevassa yksilössäkin. Sinäänsä ymmärrettävä puute Palokankaan muuten erinomaisissa opuksissa - käytti tietenkin sotamuseon kokoelmia pääasiassa kirjaa kirjoitettaessaan ja niissähän ei tietenkään kovin monta IV-sarjan pistoolia sattuneesta syystä ole.Anska wrote:
Valitettavasti en sotke sarjoja, tässä vähän Faktaa!!!...
Jarkko
Re: L-35
Sotilaskäsiaseet Suomessa 1918 - 1988:n 2-osaa. Sama puute on tosin muistaakseni tuossa "vihkosessakin", mutta kun sitä ei löydy kirjahyllystäni joten en mene vannomaan.Anska wrote:Tarkoititko tätä opusta vai ihan Palokankaan kirjaa???JTV wrote:Tuo Palokankaan kirjasta oleva kuva on muuten sikäli hämäävä että patruunapesään ladatun patruunan ilmaisin poistui IV-sarjan luisteista vasta n. sarjanumeron 8000 paikkeilla - se on tässä kyseisessä halussani olevassa yksilössäkin. Sinäänsä ymmärrettävä puute Palokankaan muuten erinomaisissa opuksissa - käytti tietenkin sotamuseon kokoelmia pääasiassa kirjaa kirjoitettaessaan ja niissähän ei tietenkään kovin monta IV-sarjan pistoolia sattuneesta syystä ole.Anska wrote:
Jarkko
Jarkko
Re: Palokangas
Ja tuon "hämäyksen" idea oli?, minultakin on tieto tämän keskustelun syystä ja epäilemäni sävyn syystä nyt vähän kateissa - alkuperäisen aiheen ulkopuolella se on ainakin jo perusteellisesti. Jos omaat kiinnostusta Palokankaan muuhun tuotantoon niin noiden webbisivujeni lähdeluetteloista voi koota niistä melko kattavan luettelon. Oma aseharrastukseni on 20 vuoden rajapyykin paikkeilla. Tuota webbisivustoani olen kirjoittanut n. 6 vuotta. Seuraavaksi sinne on tulossa muutama sivu Suomessa käytetyistä miinanheittimistä ja kranaatinheittimistä.Anska wrote:JTV:lle: "Laitoin sinulle hämäyhseksi tuon kirjasen, on Palokangas tehnyt muutakin kuin kirjasarjan Sotilaskäsiaseet Suomessa 1918 -1988, I, II ja III. Keräilyä kolmattakymmenettä vuotta harrastanut."
t.Anska
Pienenä yrityksenä palata edes jotenkin aiheeseen: Suomessa näitä ei ole kai vielä onneksi esiintynyt (kiitos paremman tietämystason?), mutta rapakon takana on ilmennyt tapauksia joissa ruotsalaisia M40:iä on myyty suomalaisina L-35:ina - niillä on siellä melkoinen hintaero. Varsinkin tuo ruotsalaisten "anonyymi-versio" voi olla sikäläisille vähän vaikeampi tunnistettava - sekä ruotsalainen että suomalainen Lahti-pistooli ovat siellä melko harvinaisia. Olen itsekin joutunut pari kertaa siihen ikävään tilanteeseen että sähköpostitse tunnistuspyynnön saatuani olen joutunut kertomaan sähköpostin lähettäjälle hänen joutuneen huijatuksi.
Tällä hetkellä ehkä paras ruotsalaisista M40 pistooleista kertova sivusto löytyy Göötanmaalaisten sivustolta sekä englannin-kieliseksi käännettynä että tietenkin alkuperäis-muodossa samma på svenska:
http://gotavapen.se/
Jarkko