Kovin on jännittynyt olo milloinka mahtaa ens vuoden ajastaika ilmaantua korsuloihin ja töpinän seinälle...
Esikuntaupseerien klubilla tuota 3D julkaisua on varmaan jo käpistelty
Mitenkä olisi 2015 kalenteri ? lippikset alkaa myös olla nuhjaantuneita, mutta musta t-paita siistillä pienellä logolla olisi ehkä kaikkein mieluisin...
Last edited by leon on Sat Nov 01, 2014 21:33, edited 2 times in total.
Kalenteri olis kyllä mieluisa, mutta enempi olisi kesäretki Tallinna-Narva-Pietari-Syväri-Petroskoi...
M-39 taitais olla armoitettu matkanjohtaja-opas-tulkki, taitaa tuota reissuverta riittää ympäri vuoden.
No, Hermannin linnan jälkeen uskoakseni kieli taipuu jo varsin hyvin...
Tosin monasti tulkkaus tarvitsee uusintatulkkauksen jonkun täyspäisen taholta, esim kuskin.
Tasan 70 vuotta sitten Suomessa harrastettiin todella paljon seksiä. Seuraukset näkyvät yhä.
Seksin harrastamista ei sinällään ole tilastoitu, mutta paljon puhuvia päätelmiä voidaan tehdä syntyneiden tilastosta. Suomessa ei ole koskaan syntynyt niin paljon lapsia kuin elokuussa ja syyskuussa 1945. Elokuussa 1945 syntyi 11 953 lasta ja seuraavassa kuussa 12 681 lasta.
Heidät oli toisin sanoen pistetty alulle marras-joulukuussa 1944. Syynä tähän on jatkosodan loppuminen. Tulitauko solmittiin jo syyskuun alussa 1944, mutta kenttäarmeijan kotiuttaminen alkoi vasta marraskuussa. Kaikki miehet eivät päässeet kotiin samaan aikaan, vaan kotiutukset ja kotimatkat venyivät päiviksi ja viikoiksi.
Korsu vaihtui makuuhuoneeseen, sotaisat touhut korvautuivat lemmen puuhilla. Kuten pitkätukkaiset hipit muotoilivat asian 20 vuotta myöhemmin: "Make Love Not War".
Lapsibuumi ja aviobuumi
Kun miehet tulivat rintamalta ja alkoivat sänkypuuhiin, ei mielessä ollut useinkaan kovin pitkälle mietitty perhesuunnittelu. Tähän tulokseen on tullut suuria ikäluokkia tutkinut professori Kari Pitkänen Jyväskylän yliopistosta. Pitkäsen muistuttaa, että sota-aika katkaisi normaalin perhe- ja sukupuolielämän. Rauhan tultua palattiin arkeen.
- Suurin osa lapsista syntyi avioliitossa. Samaan aikaan lapsibuumin kanssa oli avioliittobuumi, Pitkänen kertoo.
Professorin mukaan heti sodan jälkeen syntyivät ensimmäiset lapset uusiin avioliittoihin. Lisäksi etenkin maaseudulla vaikutti eräänlainen "varastoilmiö". Maalla lapsia syntyi perheisiin yleensä enemmän kuin kaupungeissa, mutta sota-aikana tuli lapsiluvun kasvuun katkos. Tämä "varasto" alkoi purkautua rauhan tultua.
- Hypoteesini on, että jonkinlaiset suuret ikäluokat olisivat syntyneet myös ilman sotavuosia. Avioliittojen määrä alkoi nimittäin nousta jo 1930-luvun lopulla, Pitkänen selittää.
Ihan tarkkaa syytä ei avioliittojen määrän nousulle tunneta.
Myyttinen päivä 24.8.1945
Eri lähteissä kiertää myyttinen päivämäärä 24.8.1945, jolloin olisi syntynyt Suomessa historiallisen paljon lapsia, lähes 500 vauvaa yhdessä päivässä.
Tilastokeskus ei pysty päivämäärää vahvistamaan, sillä tilastoja löytyy vain kuukausitasolta. Kari Pitkänen on kuullut ennätyspäivästä, mutta hänkään ei pysty sitä vahvistamaan.
Jos kaikki vauvat olisivat syntyneet tasan 9 kuukauden kuluttua hedelmöittymisestä, se tarkoittaisi, että heidät olisi laitettu alulle perjantaina 24.11.1944. Tämän mukaan ainakin symbolinen suomalaisen seksin päivä olisi puolentoista viikon päästä maanantaina.
Suurin ikäluokka on puolestaan syntynyt vuonna 1947.
Toisin sanoin; ne areenavanhukset, ketkä on jyskytetty ko. aikana ovatten oikeutettu ILMAISEEN kalenteriin ja ne onnekkkaat, ketkä on syntynt ruuhkapäivänä 24.8. saavatten lisäksi ILMAISEN lippiksen.
Ei ole paljoa vaadittu äveriäältä yhistykseltä, häh.