Syöpymäarvuuttelua

Yleinen keskustelu aseista ja asekeräilystä.
Bushmaster
sotvm3
sotvm3
Posts: 559
Joined: Sun Oct 29, 2006 0:53

Re: Syöpymäarvuuttelua

Post by Bushmaster »

On kyllä kun se kääntyy vasta kohteeseen osuessaan mutta muuten se menettää tarkkuutensa, tehonsa ja kaiken muunkin. Lisäksi liian horosta piipusta lähtönopeus laskee liikaa. Kerran tällaisen aseen nähneenä :shock:

User avatar
H-D
kaarterikmest
kaarterikmest
Posts: 303
Joined: Wed Jun 07, 2006 10:26

Re: Syöpymäarvuuttelua

Post by H-D »

No mullahan oli ase intissä piippu 3, tukki 3 ,eli täys raato,150 m makuulta tulos 94,patterin paras tulos,aseen piippu suusta katsoen muistutti enemmän neliötä kuin pyöreää,saattoi säkällä tulla toi tulos,mut silloin tuli mieleen eka kertaa et vaikka piippu kiiltäis kuin juutalaisen munat,ei se tarkoita et aseella osuu,mun 91:s piippu on tosi kuppasen näkönen on syöpymää ei oo rihlat teräviä ym.kyllä silläkin osuu,piipun ulkonäöstä ei todellakaan voi päätellä aseen osumatarkkuutta,se on vain suuntaa antava. :miettii:
Image

User avatar
CH
kenrmaj
kenrmaj
Posts: 1673
Joined: Sun Jul 08, 2007 17:09
Location: Keski-Suomi

Re: Syöpymäarvuuttelua

Post by CH »

Sattuu sitä uudemmillekin. 80-lukulainen Tikka M55 Continental. Päällepäin kuin linnunmaito, sisältä, etenkin piipunsuusta kuppainen. Lukonpäässä pieni syöpynyt rengas nallitilan ympärillä. Liekö isäntä tarjonnut jotain Natopaukkua ja jättänyt vehkeen sitten nurkkaan hautumaan. Sarjassamme minttitavaraa Huuto.netistä.

Image
NELJÄNTENÄTOISTA VIIDENTOISTA JÄLKEEN KOHDALLA JOHON JOENSUUN KAUPUNKI NÄKYY ODOTTAA ST CH KOKEESSA ENEMPIÄ OHJEITA ELLEI PIKAISTA PERUUTUSTA STOP

User avatar
monni
vääp
vääp
Posts: 271
Joined: Sat Oct 21, 2006 14:47

Re: Syöpymäarvuuttelua

Post by monni »

Otsakkeen mukaan näitä on nyt arvioitu tavallaan visuaalisesti kokemuksen mukaan.

Valtameren takana missä kaikkia ihmeellisyyksiä on käytössä puhutaan monesti kuitenkin ns. throat erosion gauge tms mitasta.

Eli arviointia ei ilmeisesti tehdä niinkään tämän syöpymän perusteella vaan kyseessä on mitta-asteikolla varustettu tarkkuushiottu sauva, joka paksunee tuhannesosan millin kerrallaan. Sillä sitten saadaan piipun kulumisastetta selville. Samaa kai sitten ajaa sekin että piippuun valetaan joku lyijytappi, jonka paksuus mitataan?

Post Reply

Return to “Yleinen asekeskustelu”