Savonprikaatissa -89 oli komeat satiaiset 3 erillisessä viestikomppaniassa,molemmilla olkapäillä oli kolme merkkiä -numero kolmonen,viestisalamat,ja savonprikaatin joukkoosasto merkki. Ja kun vielä kaulauslaatoissa oli pohjaväri violetti niin menestys lomilla naistenkanssa oli taattu...
Kyllä tuollaisia epävirallisia virityksiä käytettiin. Itse olin Hämeen Lennostossa 1966 pienellä AU-kurssilla joka tilanpuutteen takia majaili Ilmavoimien Viestipataljoonan tiloissa. Pistimme heti poletteihin ilmavoimien siipi-propelli satiaisen alle viestin salaman ja pidimme kunnes ylhäältä kävi käsky ottaa ne pois. Pelkkää komeilun hakua
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.
HL/A wrote:Kyllä tuollaisia epävirallisia virityksiä käytettiin. Itse olin Hämeen Lennostossa 1966 pienellä AU-kurssilla joka tilanpuutteen takia majaili Ilmavoimien Viestipataljoonan tiloissa. Pistimme heti poletteihin ilmavoimien siipi-propelli satiaisen alle viestin salaman ja pidimme kunnes ylhäältä kävi käsky ottaa ne pois. Pelkkää komeilun hakua
Jos tämä liittyi tuohon minun kirjoitukseen niin se oli kyllä ihan tosi kolme merkkiä per olkapää, ja ihan virallinen juttu.
Se liittyi lähinnä tuohon Esson baari heittoon. Sikäli kun virkapukuohjesääntöjä olen lukenut niin tämäntapaiset usean merkin yhdistelmät eivät ehkä täysin ohjesäännön mukaisia ole olleet
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.
Varusveijareilla on aina ollut hinku kiiltävän perään. Rähinäremmimerkkejä oli ainakin vielä 70-luvun lopussa myynnissä ja niitä sitten koettiin välillä laittaa johonkin taskun päälle killumaan kunnes ankara ukaasi palautti ne lompsan somisteiksi.
Viro, Aunus, Karjalan kaunis maa, yks suuri on Suomen valta. Ylituubamestari
Käytäntö lienee vaihteleva. Ollessani Tikkakoskella tuolla aiemmin mainitsemallani kurssilla teetimme kurssimerkin jota saimme Lennoston komentajan luvalla pitää rintataskun keskellä. Mutta kun siiryimme jatkokurssille Ilmasotakouluun Kauhavalle käskettiin se ottaa pois.
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.
HL/A wrote:Se liittyi lähinnä tuohon Esson baari heittoon. Sikäli kun virkapukuohjesääntöjä olen lukenut niin tämäntapaiset usean merkin yhdistelmät eivät ehkä täysin ohjesäännön mukaisia ole olleet
No joka tapauksessa se meitä ennen olleella porukalla,meillä ja seuraavallakin porukalla käytössä+taisipa olla 3.ERVK:n henkilökunnallakin . Eikä sitä silloin kukaan kyseenalaistanut missään vaiheessa, no perus jääkäreitä tietenkin itutti kun niillä ei ollut kuin SAVPR:n merkki olkalaatassa. Nykyisinhän koko 3.ERVK:ta ei ole edes olemassa.
HL/A wrote:Käytäntö lienee vaihteleva. Ollessani Tikkakoskella tuolla aiemmin mainitsemallani kurssilla teetimme kurssimerkin jota saimme Lennoston komentajan luvalla pitää rintataskun keskellä. Mutta kun siiryimme jatkokurssille Ilmasotakouluun Kauhavalle käskettiin se ottaa pois.
...ei kuvaa teettämästänne merkistä olis tänne laittaa??? Paha pala kurssimerkkien kerääjille !
"Emme ole puolalaisia. Sellaista ei voisi tapahtua täällä"
- kenraali M. Gamelin saadessaan v 1940 varoituksen siitä että saksalaiset voisivat käyttää ranskalaisia vastaan Puolassa soveltamaansa blitzkrieg-taktiikkaa...
MAT wrote:...ei kuvaa teettämästänne merkistä olis tänne laittaa??? Paha pala kurssimerkkien kerääjille !
Tässähän tuo. Siihen liittyi myös oheinen jäsenkortti.
Nyt en puhu varmaa tietoa mutta muistaakseni oppilaskunta perustettiin kesäkuun -66 saapumiserän aikana johon itse kuuluin. AU-kursseilla Tikkakoskella meitä oli silloin parikymmentä apumekaanikko-oppilasta ja ehkä saman verran Ilmavoimien ryhmänjohtajakoulutuksessa olleita. Varsinainen apumekaanikkokurssi koulutettiin alusta lähtien Kauhavalla jonne mekin puolikurssin jälkeen muutimme.
Jollakulla ikäluokasta oli suhteita Hopeajaloste oy'hyn joka teki merkit ja työkalut edullisesti. En tiedä teettikö Lokakuun -66 ikäluokka enää näitä, myöhemmistä vuosista puhumattakaan. Olen toisinaan nähnyt näitä merkkejä kaupan mutta kaikki 1966-vuosiluvulla. Mahdollisesti jos merkkejä on tehtykin myöhemmin niissä ehkä on säilynyt perustamisvuosi 1966 sillä uuden työkalun tekeminen ei liene aivan halpaa jollei e.m. suhteita ole
Hieno, mutta olisiko ollut osanaan muutamat symboolit, joita merkkiin on upotettu, kielteiseen asenteeseen ilmasotakoulussa ? ( vanha ilmavoimien swastika satiainen ja rautaristi ? )
- j o n i -
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."
Tuohon aikaan kyseinen Ilmavoimien satiainen oli vielä käytössä ( meillä kevääseen 1967 asti ). Saman vuoden satiaisuudistuksessa hakaristi tuli Ilmavoimien Esikunnan uuteen satiaiseen. Tuo "rautaristi" on suoraan AUK-merkistä joka taitaa vielä nykyäänkin olla käytössä.
Hedaldisesti tässä merkissä on aivan liikaa tavaraa päällekkäin.
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.
Joo, heraldiikasta en tiedä tuon taivaallista, hienohan se on. Näin taisi saitiaisenkin kanssa olla ja onhan risti malli ihan normaalisti käytössä muuallakin, laskin suustani ne ajatukset, jotka sieltä ensin tuli, lähtien hakarististä, sillä on kumma vaikutus ajatusten jountajana !
Kai se on ihan normaali käytäntö, että ei palveluspuvuissa käytetä kuin hyväksyttyjä joukko-osasto merkkejä ja kuntoisuusmerkkejä ?
- j o n i -
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."
Virkapukuohjesäännöthän varsin selvästi (?) sanovat millaisia kokoonpanoja saa käyttää mutta kuten tämän palstan topiceissa toisaalla on käsitelty niin itse pukujakin käytettiin vanhojen valokuvien perusteella varsin kirjavina yhdistelminä. Mutta jos virallista totuutta etsii niin kai se on sitten vain ohjesääntöjä uskottava.
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.